Jovan Jovica Vukotić
Privatna arhiva
Jovan Jovica Vukotić

Privatna arhiva

Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Kotoranin Jovan Vukotić, navodni vođa škaljarskog klana, pred srpskim istražiteljima odbio je da se izjašnjava o navodima koje je izneo 21. decembra 2016. godine u "Vijestima" - da zna imena visokih policijskih funkcionera koji su na platnom spisku mafije.

Iz Specijalnog tužilaštva je saopšteno da su odmah nakon saznanja da je protiv Vukotića u toku krivični postupak pred Drugim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uputili zamolnicu nadležnim organima Srbije. Zatražili su prikupljanje potrebnih obaveštenja od njega povodom novinarskog članka: "Imam spisak policajaca koje plaća mafija". Po toj zamolnici je postupljeno, ali on nije hteo da se izjašnjava o navedenom.

Vukotić je tada dodao i da su to provereni "igrači", duboko upleteni u kriminalne aktivnosti.

- Za njih se godinama zapravo zna ko su, ali ih ta prepoznatljivost ne tera sa funkcija. Jedan policijski starešina je dugogodišnji prijatelj sa jednim od čuvenih sadašnjih vođa neprijateljske grupe koja na sve načine pokušava za zavlada Crnom Gorom i regionom - kazao je tada Vukotić.

Pročitajte još:

On je tvrdio da je sistem nemoćan jer u svojim redovima ima destine korumpiranih visokopozicioniranih policajaca - kriminalaca, prenele su Novosti.

- Oni pomažu sav taj kriminal, spletkare, kriju ubice, zamagljuju jasnu sliku stanja crnogorskog društva - naveo je tada Vukotić.

Sukob koji bukti

Rat škaljarskog i kavačkog klana besni od 2014, kada je u Valensiji nestao tovar sa 300 kilograma kokaina. Od tada je ubijeno više od 30 osoba, a poslednja žrtva je Vladimir Roganović, navodni pripadnik kavačkog klana koji je prošlog petka ubijen u Beču.