PREMIJER BESAN Vučić: Štefanek i Prlainović su isti, pare u petak!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da su za njega svi sportisti isti, pomenuvši Andriju Prlainovića i Davora Štefaneka. On je napomenuo da će svi olimpijci dobiti nagrade u petak.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Vesna Lalić

Premijer Aleksandar vučić na današnjoj konferenciji za novinare naveo je da neće da odgovara na provokacije ološa i naglasio da je država finansirala odlazak sportista na Olimpijske igre, dodavši da Vlada ne finansira klubove već saveze.

Vučić je rekao da će nagrade olimpijcima, u ukupnoj vrednosti od tri miliona evra, biti isplaćene već u petak. On kaže da su sve nagrade, od kada je premijer, bile isplaćene u rekordnom roku od sedam dana "iz poštovanja prema građanima, jer imamo dobre finansije".

- Dali smo devet miliona evra za pripreme olimpijaca, a možda to nije dovoljno, možda može više? Ali odakle? - zapitao se premijer i naglasio da veruje da će Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine osvojiti 15 medalja, jer će biti pripremljena za to.

- Ne dam vam da vređate Davora i Ivanu jer su izneli svoj stav, da mi govorite da je ministar molio da ne iznose svoj stav. Tom ološu treba da ćutim? Da ga se plašim? Još da mi drže moralne pridike... - rekao je Vučić.

On je ološem nazvao sve one koji vređaju naše olimpijce, istakvši da su takvi i oni koji su vređali Andriju Prlainovića koji je izjavio da država ne ulaže u sport.

Budžet za sport će biti veći!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u vrhunski sport uloženo dosta novca i da će budžet za sport u budućnosti biti veći.

"Neće budžet za sport još dugo da bude veliki, dovoljno veliki, ali mislim da smo u vrhunski sport uložili dosta, u infrastrukturu dosta", rekao je Vučić. On je dodao da će morati još da se štedi i da "godinu dana posle toga će budžet za sport biti veći".

 - Ološ je i onaj koji je rekao Štefaneku da je đubre i da baci svoje zlato u blato. Ološ je i onaj koji je to rekao i Prlainoviću. Svi oni koji su iz moje stranke rekli za takvog čoveka nešto loše, i oni su ološ - istakao je premijer i pomenuo one koji su vređali sportiste na društvenim mrežama.

Premijer kaže da ne sme da ponovi uvrede koje su upućene Ivani Španović i potražio je sinonim za reč "ološ", kojim bi nazvao takve ljude koji vređaju naše olimpijce. On se Španovićki i Štefaneku izvinio "trpe taj ološ".

- „Za nas su svi sportisti isti. Nećemo da pravimo razliku između Davora i Ivane ili bilo kod drugog. Alal vera šampioni, majstori. Hvala na medaljama - naglasio je on dodajući da sportisti imaju pravo da kažu šta žele i šta misle.

- Ološem, bednicima i jadnicima sam nazvao sve one koji su tako nazvali naše sportiste. A, to su slabe i nedovoljno snažne reči - rekao je Vučić na konferenciji za novinare i istakao da je jedini u ovoj zemlji koji ima petlju da "popu kaže da je pop", i da tom ološu kaže šta je.

Vučić je na opasku da je "ološ" prejak izraz potražio savet kojim izrazom da ga zameni, a zatim prihvatio sugestiju da to bude "nečasni i nemoralni ljudi", kojima će, dodao je, biti spreman uvek da odgovori.

Vučić je naveo da je od 2000. godine Srbija osvojila 201 medalju na olimpijskim igrama, a u poslednjih godina 84 medalje.

- Da li vi mislite da je to slučajno? - upitao je Vučić.

On je istakao da Srbija sada ima najbolje uslove u regionu Zapadnog Balkana i da u to nema sumnje.

Vučić je precizirao da će Srbija za zlatnu medalju izdvojiti 40.000 - 45.000 evra, za srebrnu i bronzanu medalju od 30.000 do 35.000 evra, ali i podsetio da država izdvaja i 166.000 dinara na mesečnom nivou za nacionalne penzije.

Vučić je rekao da je uveden sistem da jedan čovek može da obavlja samo jednu funkciju u sportu i da veruje da se to, uz jedan izuzetak, doslovno sprovodi.

Vučić odgovorio Prlainoviću

"Obraćajući" se Andriji Prlainoviću, Vučić je rekao: "Svaka čast Andrija, kapa dole, ti si genije, jedan od najboljih sportista svih vremena, ne moram u svemu s tobom da se slažem, ali ću to na civilizovan način da iznesem".

"Ali, da prihvatim da onaj ološ koji po ceo dan smo soli pamet i vređa nase najistaknutije sportiste, jer ne prihvataju da misle isto kao oni, najbrutalnijim ličnim uvredama, pa misle imaju pravo, mi smo ti koji su elita, a u čemu ste elita, u neradu i mržnji...". Oni su, kaže, navijali protiv ove zemlje, jer su mislili da je to njihova šansa da pokažu da je država neuspešna, a kada su naši sportisti uspeli, onda su pokušali da dokažu da država nije zaslužna.

Takođe, nijedan savez ili klub ne može da dobije više od 20 odsto, danas se finansiraju mali sportovi i lokalne samouprave moraju da ulažu više u sport, a ne samo u fudbal, što je ranije služio za malverzacije.

- Uveli smo i to da visina članarine ne može za malolentne sportiste da bude veća od deset odsto od prošečne zarade u Srbiji - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da postoji falinka u sistemu sporta za koju, kaže, nije kriv ministar sporta, već on lično i vlada, a to je činjenica da niko nije za privatizaciju u sportu.

Vučić je primetio da je bio optuživan kad nije bilo medalja u Riju, rekavši da su govorili: "Kriv je Toma zato što je baksuz i Vučić što ništa nije dao, ali, kriv je Vučić i kad su medalje stigle".

- Kad odem u Moskvu, kažu vraćam Srbiju u 19. vek i devedesete, a kad odem u Brisel i i Vašington onda sam veleizdajnik, koji dogovara predaju naših teritorija - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je dodao da nikako ne razume kako to da šta god da uradi nikada nije dobro.

- Ali, ja sam na to u Srbiji navikao i naučio sam to - rekao je Vučić i dodao da je spreman za ozbiljnu debatu o finansiranju sporta.

On je kazao i da ne vređa novinare i da za novinare nije reko da su ološ, a da je za novinare RTS samo pitao zašto je toliko njih moralo da ide u Rio na Olimpijske igre i da će tražiti odgovor koliko je novca za to potrošeno.

Zanima me koliko RTS troši našeg novca

Vučić je oštro kritikovao one koji su samo imali loše i negativne komentare tokom Olimpijade, posebno pominjući RTS kao javni servis, za koji je ponovio da i dalje tamo neće gostovati.

"O nekima na javnom servisu me je sramota i da govorim. Svi građani ih plaćaju da bi oni širili mržnju prema pojedincima ili vladi samo zato što ne mislimo kao oni. Ja na RTS ne idem već četiri - pet meseci i neću ni da idem. Vodite politiku kakvu hoćete, osim što nam uzimate stalno sve više para", rekao je Vučić apelujući na javni servis da ne zabrani odgovore.

Obrativši se kritičarima s javnog servisa, premijer je upitao: "Što se nisi odrekao visokih dnevnica pa da uložimo u bazene. Potrpao si pare za odlazak u Brazil u svoje džepove, a nisi se odrekao za bazene, koji tvrdiš da nedostaju".

"Ne prihvatam ocene primitivnog ološa, koji samo misli da uvredama može da reši sve", ponovio je Vučić, a upitan da li će gostovati na RTS-u, ponovio da neće, ali i da nije s njima u svađi.

"Nije u pitanju svađa, poštujem što su javni servis, nažalost pojedini urednici se ponašaju kao političke persone, sami ste svedoci tome, vidite šta rade u programu. A ja imam pravo kao ličnost da se s tim ne slažem: Jel' ih neko dira, sede tu, ko ih je postavio ne znam, DS ili neko drugi, sede tamo već četiri godine i pre toga još deset. Neka rade svoj posao, mene jedino interesuje koliko su para potrošili. Neka pričaju o meni i vladi šta hoće, ja ću da uzvraćam", poručio je Vučić.

 

Premijer neće na doček olimpijaca

 Vučić je izjavio i da neće prisustvovati dočeku srpskih olimpijaca jer neće da se kiti tuđim perjem.

"Nisam nikad prisustvovao (dočeku sportista) neću se ni sad kititi tuđim perjem. Ja ne znam ni loptu da šutnem, da se rvem s Davorom ne bih dugo izdržao, da skačem kao Ivana ne mogu, da veslam kao naši momci ne mogu. Tako da ja da se kitim njihovim perjem ne mogu, niti hoću", rekao je Vučić.

On je istakao da vlada treba da im obezbedi pare i isplati nagrade za osvojene medalje, a ne da se kiti njihovim uspehom.

 

Save

Save

 • Korisnik: bot
  24/08/2016 - 17:41
  Olosu glasajte opet za ovoga.
 • Korisnik: Mika
  23/08/2016 - 07:45
  Za srpski narod treba vodja kao u Severnoj Koreji. Cisto sumnjam da bi im i to pomoglo. Navikli da budu najgori. Hvala Bogu imamo sportisti - kapa dole. Ovi ostali, cast izuzecima, obicna sljam i kako rece Vucic, OLOS!
  • Andja @Mika
   24/08/2016 - 09:17
   A u koju kategoriju ti spadas ?
 • Korisnik: Marko
  23/08/2016 - 07:21
  Ko god da je potisao odluku o nagradama ,treba da je povuce i revidira jer ce garantovano kad tad za to da odgovara,Britanski premijer bi bio prozvan da ovako nesto ucini.Nacija se mrcvari jer nema novca i stedi se,budzet se puni drakonskim kaznama a sa druge strane se daju miloni kao da su konfete i iscekuje se sledeci vlelicanstveni dogadjaj gej setnja , koja ce da kosta gradjane vise od vojne parade.Lako je glumitii dzeka sa tudjim parama,
 • Korisnik: Lat
  23/08/2016 - 07:06
  Da nije data slika,vec samo tekst,ruku u vatru bih mogao da stavim da je ovo konferencija za stampu recimo Radojke Dare,Isti recnik,gadjanje ciiframa, samovelicanje,pljuvanje po svima,glumljenjej zrtve na koju su se svi okomili jer joj zavide.Fali jos samo selfi sa rukom na prevom mestu. Ovo vise nisu ispadi i,kiksevi nego konstantno ponasanje koje je zabrinjavajuce. i opasno.. Greskom ne moze da uradi nesto suvislo i dobro. Cist horor film sa latinskim naslovom.
 • Korisnik: KOMPAS
  23/08/2016 - 06:39
  Uopste nije vise problem sta sve ovaj lik moze da smisli ,nego da nema nikoga iz njegove okoline da mu kaze da se ovo ovako ne radi,da je nedopustivo ,paradioksalno i da mu se svi smeju. Kaze da nece da se kiti tudjim pretjem/.sto upravo i cini ovim polemisanjem,jerfinim uvlacenjem i basnoslovnim nagradama/. a jedina istina je da ne sme da dodje pred masu,koja nije njegova ,dovedena i organizovana jer zna kakao bi se proveo i kako bi mu klicali.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs