Aleksandar Vučić, Ričard Grenel
Tanjug/ Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić, Ričard Grenel

Tanjug/ Z. ŽESTIĆ

Aleksandar Vučić, Ričard Grenel, Foto: Tanjug/ Z. ŽESTIĆ

* Kompromisno rešenje za Kosovo može biti postignuto samo uvažavanjem legitimnih interesa Srbije rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 

* Vučić se sastao sa specijalnim izaslanikom Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine

* Upoznavanje sa pozicijom Beograda u vezi sa dijalogom i položajem Srba KiM

Kompromisno rešenje za Kosovo može biti postignuto samo uvažavanjem legitimnih interesa Srbije rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić specijalnom izaslaniku američkog predsednika Ričardu Grenelu.

Trampov izaslanik za dijalog Beograda i Prištine je tokom današnjeg sastanka sa predsednikom Vučićem i poručio da će obe strane morati blisko i brzo da sarađuju.

Sastali se Vučić i Grenel! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. I. DATUM I VREME: 10.10.2019. 15:02 Sastanak u Predsedništvu. Aleksandar Vučić, Ričard Grenel, Foto: Tanjug/ Z. ŽESTIĆ Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u Beogradu sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

 

"Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost", istakao je specijalni izaslanik Grenel, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je Grenela sa kojim se sastao u Beogradu, upoznao sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i Metohiji, Predsednik Vučić naglasio je opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga.

"Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije", istakao je Vučić.

 

Grenel je preneo da je snažno uverenje Trampove administracije da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbeđivanje trajnog mira.

Tokom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenel sastao se i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i predsednikom Privredne komore Markom Čadežom.

Grenel je jutros doputovao u Beograd, iz Prištine.

TRAMP HOĆE DA VEDRI I OBLAČI NA KOSOVU! Niko nije primetio njegova 3 ključna poteza! Vučića jedna stvar posebno iznenadila

OKONČAN OKO 15 ČASOVA! Nakon vesti iz Vašingtona, Vučić ga hitno pozvao! Razgovor je završen, Srbija drhti dok iščekuje ishod!

BONUS VIDEO: Rada Trajković moli Aljbina Kurtija da se pomire