VOJSKA SRBIJE "GRMI" NA SVETSKIM RANG LISTAMA  Stigli smo do najboljeg mesta na portalu "Global Firepower"!
Foto: Promo/Ministarstvo odbrane

Skok od tri mesta na navedenoj listi rangiranja vojski sveta.

Srbija može da zahvali pre svega naoružavanjem kapitalnim složenim borbenim sistemima kao što je sistem PVO FK-3, odnosno konačno većoj proizvodnji složenih borbenih sredstava srpske vojne industrije za Vojsku Srbije kao što su samohodne top-haubice NORA B-52, borbeno-oklopna vozila Lazar 3, Milosh M16, PASARS hibridni sistem PVO itd. koji se sada broje u desetinama u naoružanju Vojske Srbije danas.

Da budemo realni daleko je to još od značajnijeg zanavljanja novom vojnom tehnikom kako bi se vojna tehnika iz doba JNA u većoj meri prebacila u rezervu, za razliku od onih sredstava koja će biti modernizovana i ostati u arsenalu Vojske kao što su tenkovi M-84 koji će biti modernizovani na varijantu M-84AS1/AS2, borbena vozila pešadije M-80 u varijantu BVP M80AB1, BOV-3 u BOV KIV i BOV OT, jurišnih aviona J-22 "Orao" itd.

Takođe tu je i bolja opremljenost vojnika novim optoelektronskim sistemima, novim vatrenim oružjem, protivazduhoplovnim raketama Mistral i protivoklopnim raketama Kornet itd.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading