VUČEVIĆ I VOJNICI BODRE ORLOVE Ministar obišao Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije u bazi "Jug" (FOTO/VIDEO)
Printscreen

Komandant Centra potpukovnik Dragan Paunović informisao je ministra odbrane o organizaciji, zadacima i delokrugu rada tog sastava Centra za mirovne operacije Operativne uprave Generalštaba Vojske Srbije.

Ministar Vučević obišao je i polaznike Kursa za štabne oficire Ujedinjenih nacija „UNSOC 2022” koji se realizuje u bazi „Jug“ i sertifikovan je od strane Ujedinjenih nacija. U kratkom obraćanju polaznicima iz osam zemalja ministar Vučević im je poželeo uspešan završetak usavršavanja.

On je, takođe, imao priliku da sagleda kapacitete Centra za realizaciju obuke na trenažerima i simulatorima. Ministru su, između ostalog, predstavljeni simulator virtuelnog bojišta VBS-3, medicinski simulator, trenažer za obuku u gađanju iz ličnog naoružanja „LASER SHOT”, kao i simulator pogodaka „MILES”.

Ministar Vučević i general Mojsilović zatim su prisustvovali prikazu osposobljenosti Voda za zaštitu snaga Komande za obuku na poligonu Borovac kod baze „Jug“.

Ministar je, nakon prikaza, budućim mirovnjacima poželeo da na najbolji način predstavljaju sebe, svoje porodice, Vojsku Srbije i našu otadžbinu.

 

 

– Da čuvate mir i građane tamo gde budete bili, ali da čuvate i sebe, da nam se vratite živi i zdravi u otadžbinu, u Srbiju. Ponosan sam na ovo što vidim, da je Vojska Srbije radila na unapređenju obuke, na stvaranju uslova da naši pripadnici, ali ne samo naši pripadnici, nego pripadnici i drugih oružanih snaga, drugih vojski dolaze kod nas na obuku. Želim vam dobro zdravlje, dobru sreću i junačka srca – poručio je ministar Vučević pripadnicima Voda za zaštitu snaga koji će na proleće biti upućen u misiju UNIFIL u Libanu.

Nakon zajedničke večere ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije sa starešinama i vojnicima u bazi „Jug“, oni će zajedno pratiti i fudbalsku utakmicu Svetskog prvenstva u Kataru između reprezentacija Srbije i Brazila.

Večerašnjem obilasku prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i načelnik Operativne uprave Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading