ZVER IZ DUBINA PRETI ZAPADU Rusija otkrila svoju najnapredniju stelt podmornicu naoružanu sa 12 nuklearnih projektila i dronova (FOTO)
Foto: Shutterstock

- Rusija je predstavila svoju najmoderniju podmornicu (konceptni projekat. – Pribl. prim.) <...> kao upozorenje Zapadu, stoji u naslovu članka.

Autor je visoko cenio "radikalan" dizajn buduće podmornice. Po njegovom mišljenju, neki elementi su rađeni „u stilu negativaca iz filmova o DŽejmsu Bondu“.

 

 

Centralni konstruktorski biro za pomorsko inženjerstvo Rubin je na forumu Armija-2022 pokazao svoju viziju moguće budućnosti strateških raketnih podmornica: konceptni projekat strateške raketne podmornice Arktur.

Prema rečima predstavnika biroa, podmornica će moći ranije da otkrije neprijatelja zahvaljujući robotizaciji - podvodnim dronama, postaće tajnovitija zbog fasetiranog oblika i energije bez osovine, a imaće i 20 odsto manji deplasman zbog unapređenje raketnog naoružanja. Vreme pojave je druga polovina 21. veka.

Kremlj je ranije saopštio da Rusija ne planira da koristi nuklearno oružje. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov govorio je u aprilu o „veoma značajnim“ rizicima nuklearnog rata, ali je naglasio da je principijelan stav Rusije da je upotreba nuklearnog oružja nedopustiva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading