KINEZI NAPRAVILI JOŠ JEDNO "ORUŽJE SUDNJEG DANA" Stiže velika flota "robota ubica" koji nose nuklearne bojeve glave (VIDEO)
Pixabay.com/geralt

Novi kineski nuklearni torpedo navodno ima domet od 10.000 kilometara, a veliki broj njih mogao bi biti lansiran sa skoro svake podmornice ili ratnog broda, rekli su istraživači iz Pekinga.

 

Kažu da su dizajnirali malu, jeftinu verziju ruskog podvodnog drona Posejdon koji bi mogao da pređe Pacifik za nedelju dana. "Posejdon" je rusko nuklearno oružje koje je mešavina torpeda i drona.

To je zastrašujuće oružje dizajnirano da izazove cunami u blizini bilo kog primorskog grada sa nuklearnom bojevom glavom. Rusi tvrde da je njihov Posejdon praktično nezaustavljiv.

Kineski naučnici tvrde da bi roj kineskih nuklearnih torpeda mogao da pogodi obalu Australije u roku od samo nedelju dana od lansiranja. Prema planovima, Kina predlaže da sastavi veliku flotu jeftinih "robota ubica" koje bi mogao da nosi bilo koji vojni brod ili podmornica.

Peking bi mogao da upotrebi oružje za napad na podmornice dok napuštaju luku u domaćim vodama, do kojih je teško doći platformama sa posadom, objavio je "South China Morning Post".

Šta sve može Posejdon?

Sa svojim multi-megatonskim bojevim glavama, Posejdon 2M39 može da uništi ogromne delove obale i izazove radioaktivne talase koji bi zbrisali gradove i učinili ih nenaseljivim decenijama.

Posejdon radi tako da detonira na morskom dnu, nedaleko od obale neprijateljske zemlje i izazove cunami koji bi raširio smrtonosno zračenje po čitavoj obali i kilometrima u kopnu, čineći svo to područje nenastanjivim.

Komentari (0)

Loading