Novak Đoković i Goran Ivanišević
ALO/Marko Metlaš
Novak Đoković i Goran Ivanišević

ALO/Marko Metlaš

Novak Đoković i Goran Ivanišević, Foto: ALO/Marko Metlaš

On je  savladao Sun-Vo Kvona iz Južne Koreje sa 6:1, 6:3 i izrazio zadovoljstvo time kako je odigrao prvi meč na turniru u rodnom gradu.

- Mislim da sam od početka igrao dobro, osim tog servis gema na 5:2 koji sam izgubio. Osim toga, kretao sam se dobro, menjao ritam igre, terao ga da igra udarac više, mislim da sam dobro servirao kad je to bilo važno. Igrati na terenu gde treniram često, koji je moja ovdašnja baza, lepo je, ali imam čudan osećaj da nema više publike. Lepo je videti kraj terena porodicu, one najbliže meni, prijatelje, sve koji su došli. Osećao sam da je atmosfera bila krajnje intimna i inspirativna za mene. Moj brat je direktor, imali smo ovde nedavno čelendžer, malo nas nije poslužilo vreme, ali impresija svih koji su došli ovde su uglavnom pozitivne i to je lepo čuti. Vratiti Srbija open u Beograd posle 9 godina, to je poseban osećaj - priznao je Novak.

Kaže i da je mnogo drugačije kada je kod kuće, kada iz svog doma dolazi na mečeve.

- Specijalan je osećaj spavati kod kuće, videti roditelje, sve one koji su mi bliski i koji su me pratili na putu do vrha. Posebno je lepo igrati pred svima. Daje tu ekstra motivaciju da prikažem sve od sebe, dodaje mi na samopouzdanju. Veoma sam zadovoljan organizacijom turnira, važno je i za mene i brata da svi koji su gosti, igrači, treneri, da dobro provode vreme dok su ovde. To mi daje motiv da sledeće godine organizujemo još bolji turnir. Imaćemo još jedan muški i ženski turnir uskoro, čelendžer za devojke... Ponosan sam što smo doveli mnogo kvalitetnih turnira u Srbiju. Jedan od najvećih ciljeva što to radimo je da što više naših igrača ima šansu da se takmiči na najvišem nivopu, da stiču iskustvo, igraju pred svojim navijačima, što ima daje dodatna krila - dodao je Đoković.

Stigao je da se osvrne i na pomalo neobičan početak sezone na šljaci, i mečeve gde su i on i Rafa Nadal imali dosta problema na prvim turnirima na ovoj podlozi.

- Verovartno smo uverili mnoge da možemo igrati savršeno svake nedelje do kraja života, ali to nije moguće. Nema tu ništa čudno, desi se prosto slaba nedelja, protovnik je dobar i to je to. Rafa i ja, kao i Rodžer, bili smo dominantni u poslednjih 15 godina. Imate novu generaciju igrača, moramo da se prilagodimo, da vidimo kako da napredujemo, kako da prilagodimo naši igru onim koji nas sada izazivaju. Nisam previše zabrinut, posebno ne za Rafu na šljaci. Jedan, dva slaba meča, to ne menja ništa. Interesantno je za naš sport da gubimo od novih igrača, sve to čini mečeve interesantnijim za navijače. Ne želimo to, cilj nam je da držimo visok nivo igre, ali ovo je sport i oba imamo tendenciju i nameru da igramo najbolje na najvećim tuirnirima. On u Barseloni, ja ovde u Beogradu, imamo snažan motiv, ali to je i ekstra pritisak. Drugačiji je osećaj, nismo jedini koji dobro igraju, imate ih na hiljade koji isada graju dobro - zaključio je Đoković.

Pročitajte ovde: