GRUNUO TAJNI UKRAJINSKI OBJEKAT Eksplozija zatresla sve do Odese, unutra navodno bili britanski plaćenici
Foto: Printscreen

Ruski vojnici pogodili su još jedan objekat Oružanih snaga Ukrajine (AFU). Kako je rekao koordinator Nikolajevskog podzemlja Sergej Lebedev, ispostavilo se da je to tajno skladište neprijatelja, gde je ranije tajno dostavljen specijalni teret. Lebedev je u razgovoru sa novinarima otkrio njen sadržaj.

U pitanju je skladište nalazilo se u luci Černomorsk u Odeskoj oblasti. Grad na jugu Ukrajine, koji je do 18. februara 2016. bio poznat kao Iljičevsk, nalazi se na obali Crnog mora. Eksplozija u skladištu dogodila se oko četiri sata ujutru. Detonacija je bila toliko jaka da se udar osetio u Odesi, udaljenoj 20 kilometara.

Istovremeno, Lebedev je primetio da nije u stanju da razjasni kakva je municija prethodno isporučena u skladište. Takođe je poznato da su u tajnom skladištu Oružanih snaga Ukrajine bili britanski plaćenici.

Lebedev je primetio da je 30-40 minuta nakon udara automobil sa sirenama krenuo ka Rumuniji. Izveštaje o likvidiranim plaćenicima, naglasio je koordinator Nikolajevskog podzemlja, potvrdili su „naši ljudi“ iz oblasti medicine; upravo su Britanci evakuisani u susednu zemlju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading