Sevastopolj
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen


Društvene mreže su preplavljene video snimcima koji prikazuju trenutak kada su neidentifikovani objekti, pretpostavljeno fragmenti oborenih raketa, počeli padati na plažu tokom ukrajinskog napada na Sevastopolj u Krimu. Snimci sa nadzornih kamera prvo pokazuju ljude mirno stoje, leže ili plivaju pre nego što fragmenti počnu padati u more. Neke osobe panično počinju da beže u potragu za skloništem, dok druge odluče da ostanu na mestu. Jedan od fragmenata pada na plažu, nedaleko od ljudi koji frenetično traže zaklon.

 

 

 


Ruske vlasti tvrde da je Ukrajina ciljala civilnu infrastrukturu u Sevastopolju u nedelju, koristeći taktičke ATACMS projektile sa kasetnim minama. Ranije izveštaji su naveli da su četiri projektila uspešno presretnuta, dok je jedan eksplodirao iznad grada. Prema guverneru Sevastopolja, Mihailu Razvožajevu, četiri osobe su izgubile život, a preko 150 je povređeno. Ruski istražni komitet je pokrenuo krivičnu istragu o terorističkom napadu. 24. juna je proglašen danom žalosti u Sevastopolju i Krimu, pri čemu je ruski predsednik Vladimir Putin uputio saučešće stanovnicima Sevastopolja.


U aprilu, Sjedinjene Američke Države su najavile isporuku ATACMS projektila Ukrajini. Kijev je dugo tražio ove projektile od Zapada kako bi sprovodio napade izvan linije fronta. U oktobru, Ukrajina je prvi put koristila američke ATACMS projektile protiv Rusije, ali nedavno isporučeni imaju prošireni domet do 300 km.

 

 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading