Napad na Sevastopolj
Foto: Printscreen/Printscreen

Ukrajinske snage u nedelju su ispalile pet američkih projektila ATACMS na krimski grad Sevastopolj. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su četiri, ali je peti oštećen, skrenuo sa kursa i detonirao svoju kasetnu bojevu glavu iznad prepune plaže, ubivši pet civila i ranivši više od 150 osoba. Troje ubijenih bila su deca.

U postu na svom Telegram kanalu, Podoljak je branio ukrajinski napad.

Napad na Sevastopolj

Printscreen

 

 

"Na Krimu nema i ne može biti nikakvih 'plaža', 'turističkih zona' i drugih fiktivnih znakova 'mirnog života'", napisao je on. "Krim je definitivno strana teritorija koju je okupirala Rusija, gde se vode neprijateljstva i gde je u toku rat".

"Krim je takođe veliki vojni kamp i skladište, sa stotinama direktnih vojnih ciljeva, koje Rusi cinično pokušavaju da maskiraju i pokriju sopstvenim civilima", nastavio je on i dodao da te civile Kijev smatra "okupatorima".

Krim se smatrao ruskom zemljom od imperijalnih vremena i bio je autonomna republika u okviru Sovjetskog Saveza kada ga je sovjetski premijer Nikita Hruščov 1954. iz logističkih razloga predao u ruke Ukrajine gde je ostao sve do referenduma 2014.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading