ukrajina
Foto: Printscreen/Društvene mreže


U poslednjim vestima iz Ukrajine, navodi se da je ukrajinska vojska izvela napad na komandni centar ruske vojske u Nehotejevki, Belgorodskoj oblasti. Prema izveštajima, napad je izveden nakon što su napadi dronova zabeleženi u više oblasti Rusije, a ukrajinska vojska tvrdi da je uspela da pogodi ključnu rusku komandnu poziciju.

 

 

 


Nedavni napadi ukrajinskih snaga nisu se zaustavili samo na Nehotejevki. Prema izveštaju, u petak su ukrajinske snage pogodile skladište dronova Šahid u ruskom Krasnodarskom kraju. Ovi napadi pokazuju odlučnost ukrajinske vojske da deluje i izvan granica Ukrajine, ciljajući važne vojne objekte u susednim zemljama.

 

 

 

 

 


Reakcija ukrajinskog Generalštaba

Ukrajinski Generalštab vojske u Kijevu je objavio da su vazduhoplovne snage oružanih snaga Ukrajine uspešno napale kontrolnu poziciju ruskog motorizovanog streljačkog puka u Nehotejevki. Ova akcija pokazuje visok nivo koordinacije između različitih komponenti odbrambenih snaga Ukrajine, tehnološki napredne vazduhoplovne operacije i sposobnost da se izvrše precizni udari na mete.

 

 

 

 


Ukrajinski vojni zvaničnici su takođe istakli da su zabeležene eksplozije, što ukazuje na uspešno pogođene mete, a ovakvi napadi ukazuju na sve veću sofisticiranost i efikasnost ukrajinskih vojnih operacija.

 

 

(Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading