RUSI UNIŠTILI "MAŠINU ZA APOKALIPSU" Prvi put od početka rata u Ukrajini
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

Ruska vojska uništila je jedno od najboljih kanadskih oklopnih borbenih vozila Senator u zoni Severnog vojnog okruga, kaže pukovnik u penziji, vojni ekspert, šef katedre za političke analize i socijalno-psihološke procese Ruskog ekonomskog univerziteta Plehanov Andrej Koškin.

U razgovoru za Lenta.ru, on je naveo njegove karakteristike.

„Ovo je oklopno vozilo na točkovima, kreirano je na osnovu šasije Ford F-550, proizvodi se od 2018. godine, nazivaju ga „mašina za apokalipsu“. Činjenica je da je trup potpuno zavaren, dno je takođe oklopno, odnosno prilično zaštićeno vozilo. Ima automatsku ventilaciju i sistem za gašenje požara. Karoserija je opremljena kamerama za sve strane sa funkcijom noćnog vida i, naravno, turbodizel elektranom od oko sedam litara“, objasnio je on.

Ministarstvo odbrane RF je 22. juna izvestilo da je ruska vojska uništila kanadsko borbeno oklopno vozilo Senator po prvi put od početka neprijateljstava u Ukrajini.

U resoru su dodali da su jedinice grupe trupa Vostok zauzele povoljnije položaje, porazile ljudstvo i opremu 58. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine, 102., 123. brigade vojne odbrane i 21. brigade Nacionalne garde u oblasti naselja Varvarovka, Novoivanovka, Zaporoška oblast, Prečistovka i Neskučnoe kod Donjecka.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading