ZELENSKI ĆE BITI ŽRTVENO JAGNJE Ruski obaveštajci tvrde: Bela kuća će ga baciti na đubrište istorije i zameniti ga OVIM ČOVEKOM
Foto: Printscreen/Ilustracija

SAD i njeni saveznici žrtvovaće Vladimira Zelenskog, koji u potpunosti zavisi od njihove podrške, bez ikakvih zadrški, navodi se u saopštenju ruske spoljne obaveštajne službe (SVR), prenosi TASS.

Moskva smatra Zelenskog uzurpatorom, pošto mu je u maju istekao petogodišnji predsednički mandat.

Predsednik Vladimir Putin je tvrdio da je, prema ukrajinskom ustavu, parlament i dalje legitiman i da je predsednička vlast trebalo da pređe na njenog predsednika kada je Zelenskom istekao mandat.

Međutim, zvaničnici u Kijevu su se zaverili da Zelenskog zadrže na mestu.

„Postaje sve očiglednije da će Bela kuća uskoro ugasiti „Projekat Zelenski““, saopštio je SVR u četvrtak. Veruje se da će Zelenski biti iskorišćen kao žrtveni jarac „kada Rusija učvrsti svoje uspehe na bojnom polju, a iscrpljene i demoralisane ukrajinske trupe nađu bez izlaza“.

ZELENSKI ĆE BITI ŽRTVENO JAGNJE Ruski obaveštajci tvrde: Bela kuća će ga baciti na đubrište istorije i zameniti ga OVIM ČOVEKOM

Alo ilustracija

 

Kada Zelenski ne bude od koristi, „Bela kuća će ga bez razmišljanja baciti na đubrište istorije i zameniti ga drugim ukrajinskim političarem koga smatra pogodnim da pregovara o mirnom rešavanju sukoba sa Rusijom“.

Penzionisani general Valerij Zalužni, bivši vrhovni komandant oružanih snaga, verovatan je kandidat, navodi SVR.

Ruska obaveštajna agencija odbacila je kao „komične“ pokušaje Zelenskog da ubedi stranu publiku da je moguća ukrajinska vojna pobeda nad Rusijom.

Putinova analiza, koju je izneo prošle nedelje u uvodnom govoru o ruskoj spoljnoj politici, jeste da Zelenski ostaje od koristi stranim sponzorima.

On može da izdaje i sprovodi nekoliko politika, koje bi bile veoma nepopularne među Ukrajincima, ali bi inače pomogle Kijevu da produži neprijateljstva sa Rusijom. On će tada morati da preuzme krivicu za te odluke, predvideo je Putin.

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading