eksplozija blizu aerodroma
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Trafostanica Luč, koja je ključni infrastrukturni objekat u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u ukrajinskom granatiranju. Ruski predsednik Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un potpisali sporazum o strateškom partnerstvu koji podrazumeva pružanje međusobne pomoći u slučaju agresije na jednu od zemalja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kraj bloga

Generalštab Ukrajine: Napeto na Pokrovskom pravcu

Generalštab Ukrajine navodi da je na frontu od početka dana bilo 47 borbenih okršaja sa ruskim trupama na Pokrovskom pravcu.

Ukrajinska vojska ističe da je situacija napeta.

Navode i da je u pravcu Krupjanska u toku pet jurišnih operacija, da se borbe vode i u pravcu Siverskog, Kramatorska, Toreckom pravcu, ali i  pravcima Kurahova i Vremivska.

Putin: Pripremamo se za sve scenarije, verujem da će Zapad smeniti Zelenskog

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se ruska vojska priprema za sve moguće scenarije razvoja situacije po pitanju rata sa Ukrajinom, kao i da veruje da će Zapad sledeće godine smeniti ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.

"Naša vojska se priprema za sve moguće razvoje situacije (u Ukrajini)", rekao je Putin na pres konferenciji u Vijetnamu, prenosi Ria novosti. On je kazao da veruje da će Zapad za sve nepopularne odluke okriviti Zelenskog i da će mu potom naći zamenu, što bi, prema njegovim procenama, moglo da se desi u prvoj polovini sledeće godine.

Putin: Rusija razmatra promene doktrine za upotrebu nuklearnog oružja

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija razmatra promene doktrine u korišćenju nuklearnog oružja, preneo je Rojters.

Kako navodi agencija, trenutna doktrina navodi da Rusija može da koristi to oružje samo kao odgovor na nuklearni napad ili u slučaju konvencionalnog napada koji predstavlja egzistencijalnu pretnju državi.

Putin je u današnjem obraćanju novinarima nakon posete Severnoj Koreji rekao da Moskva očekuje da će saradnja sa Severnom Korejom služiti kao protivteža Zapadu, ali da ne postoji potreba za korišćenjem severnokorejskih vojnika u Ukrajini, preneli su ruski mediji.

Istakao je da ne isključuje mogućnost da Rusija snabdeva Severnu Koreju visokopreciznim oružjem.

"U SLEDEĆOJ FAZI SLEDE ZNAČAJNE PROMENE ZA UKRAJINU" Džonson: Nema više pregovora

Ukrajinski dronovi pogodili rafineriju

 

Hitna evakuacija

Desetoro ukrajinske dece i njihove porodice koje su živele na ukrajinskoj teritoriji pod kontrolom Rusije, evakuisano je u zone pod kontrolom Ukrajine, javio je danas jedan ukrajinski zvaničnik.

"Ukrajina je uspela da vrati desetoro ukrajinske dece. Deca i njihove porodice su živela na privremeno okupiranim teritorijiama i oblastima Donjeck, Herson i Zaporožje", rekao je Dmitro Lubinec, komesar za ljudska prava.

RUSKE OKLOPNE GRUPE KRENULE U 5 PRAVACA Probijen front!

Ruska vojska je pokrenula iznenadnu ofanzivu i probila ukrajinsku odbranu nadirući od Gorlovke ka Torecku

Novi napad na rusku rafineriju nafte, PVO oborila 15 ukrajinskih dronova

Požar je izbio na skladištu goriva u ruskoj Republici Adigeja na Severnom Kavkazu nakon ukrajinskog napada dronom, ali je već ugašen, napisao je regionalni šef Murat Kumpilov na Telegramu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading