Služba bezbednosti Ukrajine
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

„Glavni problem je ruska kopnena protivvazdušna odbrana, zbog čega je izuzetno opasno za ukrajinske vojne letelice da lete na velikoj visini skoro bilo gde u Ukrajini, a posebno u krugu od stotinu milja od linije fronta, u dometu ruskih protiv- avionske raketne baterije. -400“, navodi se u publikaciji.

U članku se napominje da kada Ukrajina dobije rakete vazduh-vazduh AIM-120 za lovce F-16, neće moći da ih efikasno koristi jer gube domet kada se lansiraju sa male visine.

Prošle nedelje je šef komiteta Državne dume za odbranu Andrej Kartapolov rekao da će, ako F-16 budu učestvovali u borbenim misijama, i oni i aerodromi na kojima se nalaze postati legitimna meta ruskih oružanih snaga.

Prema rečima ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, Rusija će snabdevanje borbenih aviona posmatrati kao nameran signal NATO-u u nuklearnoj oblasti. Međutim, njihovo pojavljivanje u Ukrajini ni na koji način neće promeniti situaciju na liniji borbenog dodira; ove letelice će biti uništene, kao i druge vrste naoružanja, naglasio je Lavrov.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading