Ukrajinci zarobili ruski tenk kornjaču
Foto: Printscreen/Printscreen

Rusi su bili prinuđeni da naprave ogromne čelične zveri, tenkove koji su sa svih strana potpuno zaštićeni improvizovanim oklopnim pločama, kako bi zaštitili posadu od dronova, posebno od savremenih FPV dronova kamikaza. Takvi dronovi prvi put su se pojavili na ratištu u aprilu.

 

 

Snimak dronom u trajanju od 76 sekundi snimljen je ubrzo nakon što su Ukrajinci uspeli da zarobe tenk, što se navodno dogodilo u nedelju, nedaleko od Klišćejevke u regionu Donjecka. Na snimku se vidi i zarobljeni ruski vojnik kojima su ruke bile vezane iza leđa. Okrenuo je na trenutak glavu i pogledao, čini se, prema dronu.

 

 

Video seče do zadnjeg dela uhvaćenog vozila, zatim zumira i prikazuje tenk kornjaču kako izlazi iz šume i vozi zemljanim putem. Kamera drona zatim zumira vozilo sa ukrajinskom zastavom dok se ukrajinski vojnik vozi na vrhu.

Drugi video prikazuje krupni plan zarobljenog tenka koji vozi zemljanim putem, a ukrajinski vojnici se smeju u pozadini. Na trećem snimku se vidi tenk koji su Ukrajinci odneli u skladište, a objavljena je i fotografija nasmejanih ukrajinskih vojnika ispred monstruoznog tenka, gde se bolje vide detalji konstrukcije.

 

 

Snimci koji kruže internetom poslednjih meseci pokazuju kako Rusija koristi fiksne metalne strukture nalik na školjke oko svojih tenkova u nastojanju da zaštiti vozila od napada ukrajinskih FPV dronova koji ciljaju različita oklopna vozila duž linije fronta. Vozila sa posebno širokim zaštitnim kavezom dobila su nadimak "kornjače".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading