"STRAŠNO VARVARSTVO" Snimljen trenutak kada je ruski komandant odsekao glavu ukrajinskom vojniku!
Foto: Telegram Printscreen


Ukrajinski generalni tužilac, Andrij Kostin, nedavno je izneo optužbe na račun ruskih snaga za brutalno ubistvo jednog ukrajinskog vojnika na frontu kod Donjecka. Optužbe su potkrepljene fotografijom na kojoj se, prema tvrdnjama, vidi glava vojnika postavljena na haubu oklopnog vozila Kozak-2, koje se koristi za transport trupa. Prema informacijama, scenu je zabeležio izviđački dron u istočnoj oblasti Donjecka.
 

 


Kostin je oštro osudio ovo brutalno delo, nazivajući ga "strašnim varvarstvom" koje nema mesta u 21. veku. Istakao je da ovo nije izolovani incident, već deo planirane strategije ruskog režima, naglasivši da su naređenja za takve postupke izdata na nivou komande bataljona i čete okupacionih snaga. "Dobili smo informaciju da su ruski komandanti naredili da se ukrajinski vojnici ne uzimaju kao zarobljenici već da se ubijaju nehumanom svirepošću - odsecanjem glava", napisao je Kostin na društvenoj mreži X. Dodao je da Ukrajina neće dozvoliti da zločini ostanu nekažnjeni i da će nastaviti da se bori za pravdu.


Ruske vlasti su demantovale optužbe, nazivajući ih "lažnim" i "propagandom". Portparol ruskog Ministarstva odbrane istakao je da su optužbe "u potpunosti neprihvatljive" i da je reč o "još jednom pokušaju diskreditacije ruskih vojnih snaga".

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading