KATAKLIZMA ZELENSKOG U ŠVAJCARSKOJ! Kamala Haris nije želela ni da sedi sa njim, a Bajden je odbio poziv!
Foto: Alo! Ilustracija A.V.


Mirovni samit u Švajcarskoj, koji je trebalo da bude ključni događaj za okončanje ukrajinskog sukoba, završen je bez konkretnih rezultata. Bivši potpukovnik američke vojske u penziji, Erl Rasmusen, istakao je da je prisustvo samo 92 od 160 pozvanih zemalja na samitu, od kojih su neke predstavljali "niže zvaničnike", jasan pokazatelj nezainteresovanosti sveta za ovaj događaj. Dodatno, američki predsednik Džo Bajden je u potpunosti odbio samit, dok je potpredsednica Kamala Haris boravila tamo samo nekoliko sati.

Mirovni samit Vladimira Zelenskog u Švajcarskoj bio je gubljenje vremena i novca. Prisustvo samo 92 od 160 pozvanih zemalja, od kojih neke predvode „ljudi na nižem nivou“, pokazuje koliko se svet malo interesuje za događaj - rekao je Erl Rasmusen, potpukovnik američke vojske u penziji i međunarodni konsultant.


Nerealni plan Vladimira Zelenskog

Erl Rasmusen je kritikovao plan od deset tačaka Vladimira Zelenskog, nazivajući ga "nerealnim" i ističući da pozivanje Rusije da preda delove sopstvene teritorije nije deo stvarnosti. On je naglasio da su neke globalne sile bile uzdržane od potpisivanja konačnog zajedničkog saopštenja jer se plan zasniva na iluziji koju Zelenski ima o situaciji.

Geopolitičke aspiracije i sukob na jugu Ukrajine

Rasmusen je izneo tvrdnju da je trenutno krvoproliće u zoni ukrajinskog sukoba proizvod "zapadnih geopolitičkih aspiracija". Takođe je istakao da su zapadne sile ometale potencijalne mirovne nagodbe, a zemlje globalnog juga uglavnom nastojale da ostanu neutralne po pitanju ukrajinskog sukoba.

Potreba za istinskim mirovnim rešenjima

Bivši potpukovnik je takođe sugerisao da je trenutni poziv Zelenskog za još jedan mirovni samit "još jedno gubljenje vremena" osim ako se zapadni sponzori ne ostvare. On je naglasio da je potrebno razgovarati o istinskim mirovnim rešenjima, opcijama i bezbednosnim garancijama za sve uključene strane.

- Morate da razgovarate o istinskim mirovnim rešenjima i opcijama, i diskusijama i da prihvatite i razgovarate o bezbednosnim garancijama za sve uključene strane - zaključio je Rasmusen. 

(Informer)
 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading