lanset uništava avione
Foto: Printscreen/X/@NOELreports


Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske snage uništile ukrajinski avion za napad na zemlju Su-25 i lovački avion Su-27, kako prenosi državna novinska agencija RIA Novosti. Izjava iz Moskve ukazuje da su, u roku od 24 sata, operativno-taktička avijacija, bespilotne letelice, raketne snage i artiljerija ruskih oružanih snaga uspešno ciljale koncentracije neprijateljskog osoblja i vojne opreme.

Upotreba letelice Lanset u napadu

Takođe je navedeno da su vojni avioni Su-27 i Su-27 uništeni na ukrajinskim aerodromima. Rusi su takođe objavili video snimak koji navodno prikazuje uništenje aviona Su-25 na aerodromu Dolgintsevo u Dnipropetrovskoj oblasti. Ovaj sporni aerodrom se nalazi 70 kilometara od linija fronta. Tvrdi se da je moćna bespilotna letelica nazvana Lanset korišćena u napadu, što je navodno izazvalo značajne probleme za ukrajinske vojnike u proteklim mesecima. Video zabeležava trenutak kada bespilotna letelica prilazi i sudara se sa avionom, što rezultira snažnom eksplozijom i kasnijim požarom.

 

 


Važno je napomenuti da upotreba bespilotnih letelica i uništavanje ukrajinskih aviona predstavljaju značajan razvoj u nastavku sukoba između Rusije i Ukrajine.


Očekuje se da će uništavanje ukrajinskih aviona od strane ruskih snaga eskalirati tenzije u regionu i izazvati međunarodnu osudu. Ovaj incident dodaje postojeću napetost između ove dve nacije i izaziva zabrinutost u vezi sa mogućnošću daljih vojnih sukoba.


Upotreba bespilotne letelice Lanset i uspešno ciljanje ukrajinskih aviona pokazuju evoluirajuću prirodu modernog ratovanja i korišćenje napredne tehnologije u vojnim operacijama. Ovaj razvoj naglašava izazove sa kojima se suočavaju ukrajinske snage i kompleksnu dinamiku sukoba.

Uništavanje aviona takođe ističe strateški značaj kontrole vazdušnog prostora u nastavku sukoba. Mogućnost da se ciljaju i neutrališu neprijateljski avioni predstavlja ključni aspekt vojnih strategija koje koriste obe strane uključene u sukob.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading