Rat
Foto: AP/Efrem Lukatsky (STF)

U ruskom granatiranju Torecka vazdušnim bombama, dve osobe su poginule, a još tri su povređene i nalaze se u bolnici, saopštilo je Tužilaštvo Donjecke oblasti. 

Ukrajinska vojska saopštava da se najveća borbena aktivnost primećuje na Pokrovskom i Kupjanskom pravcu.

Rusija se sprema da rasporedi još 300.000 vojnika u blizini ukrajinske granice, izjavio ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov. 

Prema rečima Umerova Moskva planira novu ofanzivu u Ukrajini na severu zemlje.

Ukrajina je definisala tri glavne tačke u Formuli mira, koje podržavaju čak i one zemlje koje balansiraju i ne podržavaju u potpunosti Ukrajinu tokom rata, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

 

Pravo Ukrajine na samoodbranu uključuje udare na legitimne vojne ciljeve unutar Rusije, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je u Zapad da se članice NATO-a u Evropi igraju vatrom predlažući da se Ukrajini dozvoli da upotrebi zapadno oružje za napad unutar Rusije, što bi moglo da izazove globalni sukob.

Volodimir Zelenski je potpisao sporazume sa sa Portugalom, Španijom i Belgijom. 

Sporazum Brisela i Kijeva vredan je najmanje 977 miliona evra belgijske vojne pomoći, a uključuje isporuku 30 borbenih aviona F-16.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

Kraj bloga

Blinken: Isporuka oružja Ukrajini pomaže stabilizovanju fronta

Isporuka američkog oružja Ukrajini pomaže u stabilizaciji linije fronta na bojnom polju, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken

Dodaje da Vašington naporno radi na isporuci više protivvazdušne odbrane Ukrajini.

Blinken je rekao da podrška Ukrajini jasno govori ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da ne može nadživeti Ukrajinu.

ŠALJU IH DIREKTNO U PRVE ROVOVE! Ukrajinski general otkrio šokantne podatke: "Biće interesantno kada ih zarobe..."

"Gotovo 70 odsto teritorije Časovog Jara je oslobođeno"

Gotovo 70 odsto teritorije Časovog Jara u (samoproglašenoj) DNR je oslobođeno, izjavio je prvi zamenik predsednika komiteta Državne dume za pitanja Zajednice Nezavisnih država, evroazijske integracije i veze sa sunarodnicima Viktor Vodolacki.

Rusi objavili snimak žestokog napada u blizini Ugledara (VIDEO)

Posada TOS-2 grupe Vostok uništila uporište Oružanih snaga Ukrajine u blizini Ugledara, objavilo je Ministrastvo odbrane Rusije.

 

 

Moksva: Dva drona uništena nad Belgorodom

Ministarstvo odbrane Rusije navodi da su PVO sistemi oborili dve ukrajinske bespilotne letelice iznad Belgorodske oblasti.

"Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su dve ukrajinske bespilotne letelice iznad teritorije Belgorodske oblasti", navodi se u saopštenju Moskve.

U ruskim napadima na Nikopolj poginule dve, ranjena jedna osoba

Dva civila poginula su danas u ruskim napadima na grad Nikopolj na jugu Ukrajine, izjavio je regionalni guverner Sergej Lisak.

Lisak je rekao da je ruski dron pogodio vozilo hitne pomoći i da je tom prilikom nastradao 54-godišnji vozač i teško ranjena njegova supruga, preneo je Rojters.

Švedska najavila vojnu podršku Ukrajini vrednu 1,3 milijarde dolara

Švedska vlada saopštila je danas da će poslati Ukrajini vojnu podršku vrednu 1,3 milijarde dolara, što je najveći paket te nordijske države od početka rata.

Ministar odbrane Pal Jonson je naveo da će paket pomoći za jačanje ukrajinske protivvazdušne odbrane, uključivati izviđačku letelicu "ASC 890", prenosi Rojters.

"TO JE TO..." Francuska je najavila novu fazu sukoba u Ukrajini

Rasprava o slanju francuskih vojnih instruktora u Ukrajinu ukazuje na prelazak sukoba u novu fazu, rekao je lider partije Patriote Florijan Filipo na društvenoj mreži X

Ukrajinska vojska: Tokom noći oboreno 13 ruskih dronova

Ukrajinska vojska saopštila je da je tokom noći oborila 13 od 14 ruskih dronova nad tri ukrajinske oblasti, preneo je Rojters.

Ostaci dronova oštetili su električnu mrežu u Kirovgradskoj oblasti, a popravka je u toku, saopštio je načelnik te olbasti.

Bespilotne letelice oborene su i u Nikolajevskoj i Rovenjskoj oblasti, a lokalne vlasti nisu prijavile štetu.

Jak udar raketom "Kindžal"

Kako javljaju ruski telegram kanali, izveden je snažan raketni napad hipersoničnom raketom "Kindžal" na Javorovski poligon u Lavovskoj oblasti.

Objekat je ključni centar za smeštaj stranih vojnih instruktora i plaćenika ukrajinske vojske.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading