Služba bezbednosti Ukrajine
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Prema lokalnim izveštajima, trenutno se vode aktivna dejstva u oblasti naselja Kalinovka.

Oružane snage Rusije pokušavaju da iskoriste činjenicu da je vojna komandaukrajinske vojske morala da povuče deo svojih snaga iz Časov Jara u Harkov.

Slabljenje pozicija Oružanih snaga Ukrajine već je dovelo do gubitka Kleščejevke, a preostalim jedinicama prete novi problemi.

Međutim, za sada Ukrajinci nastavljaju da se žestoko opiru, oslanjajući se uglavnom na aktivnost svojih FPV-dronova. Ruska vojska priznaje da im dejstva posada bespilotnih letelica Oružanih snaga Ukrajine zadaju mnogo nevolja, ali napominju da i dalje neće moći da zaustave napredovanje Oružanih snaga Rusije.

Pored Časov Jara, ruska vojska aktivno napreduje u blizini naselja Novoaleksandrovka, Sokol, Novopokrovski, Semenovka i Umanski.

Pored toga, posle zauzimanja Netajlova, ruska vojska nastavlja kretanje u pravcu jaruge Domaha. Istovremeno, deo ruskih snaga je već primorao Oružane snage Ukrajine da se bore za selo Krasnogorovka.

Kako napominju ukrajinski izvori, glavni problem Oružanih snaga Ukrajine na gotovo svim sektorima fronta su dejstva ruskih artiljerijskih, avijacijskih i minobacačkih posada, koje aktivno podržavaju napredovanje pešadije i desantnih snaga.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading