Služba bezbednosti Ukrajine
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Oružane snage Ukrajine (AFU) doživljavaju ozbiljan nedostatak mladih vojnika – prosečna starost vojnog osoblja je od 40 godina. Blumberg prenosi ovo pozivajući se na izvore.

„Većina ljudi sa kojima razgovaram ima oko 40-45 godina. Mladi ljudi, posebno oni ispod 30 godina, su relativno retki“, rekao je agenciji Pavel Narožni, koji prikuplja sredstva za artiljerijske granate za ukrajinsku vojsku. Anonimni vojni komandant Oružanih snaga Ukrajine potvrdio je ovu ocenu, ističući da je prosečna starost ukrajinskih vojnika od 43 do 45 godina.

Razgovara se da snižavanje starosne dobi opisa na 25 godina nije popravilo situaciju, jer je sada teško pronaći mlade ljude u Ukrajini zbog velikog broja izbeglica koje su napustile zemlju nakon početka sukoba. Posebno se ističe da majke koje su izbegle iz Ukrajine i imaju sinove tinejdžere ne žele da ih vrate, iako su zbog godina pogodne za službu u Oružanim snagama Ukrajine.

Ranije je postalo poznato da je peta brigada Oružanih snaga Ukrajine, učestvujući u bitkama kod Časovog Jara, za dve godine izgubila oko 40 odsto prvobitne snage. Više o tome pročitajte u materijalu Javnog servisa vesti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading