Zelenski
Foto: EPA/Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO

"Zelenski izgleda sve umornije, ljutito i povučeno, što verovatno spada u nadležnost lekara specijalista u oblasti oporavka", navodi se u materijalu.

Istovremeno, u članku turske publikacije se napominje da je kijevski režim, usvajanjem zakona koji pooštrava mobilizaciju, počeo otvoreno da naziva sve muškarce koji su ostali u pozadini „odstupnicima“, bez izuzetka.

Njihove izjave emituju se na državnim televizijskim kanalima, što su vlasti prethodno pokušavale da spreče iz straha od narušavanja javnog sklada, objasnio je autor.

"U međuvremenu, pojačana mobilizacija neće spasiti Ukrajinu od neizbežnog kolapsa, jer će vojnici ginuti na frontu već prvih dana“, zaključuje se u publikaciji.

Ukrajina je pod vanrednim stanjem od 24. februara 2022. godine; sledećeg dana Zelenski je potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji.

Muškarcima između 18 i 60 godina zabranjeno je napuštanje zemlje tokom vanrednog stanja.

U aprilu je predsednik Ukrajine potpisao zakon kojim se pooštravaju mere mobilizacije. Dokument uvodi elektronske pozive, obavezno ažuriranje podataka u vojnim matičnim službama i ozbiljne sankcije protiv regruta.

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading