Rat u Ukrajini
Foto: AP/Efrem Lukatsky (STF)

Generalštab ukrajinske vojske tvrdi da je u oblasti Harkova, ruska ofanziva zaustavljena.

Glavnokomandujući Oleksandr Sirski kaže da se ruska vojska potpuno zaglibila u uličnim borbama za Vovčansk.

Sjedinjene Američke Države pripremaju novi paket vojne pomoći Ukrajini vredan 275 miliona dolara, koji bi, kako prenose agencije, trebalo da objave danas.

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

UDARNA VEST U NATO-U! Stoltenberg pozvao na ukidanje ovih ograničenja za napad na Rusiju?

Proglašena opasnost u celoj Ukrajini

Vazdušna opasnost proglašena je na teritoriji čitave Ukrajine, prenosi B92.

Lavrov: Kijev već koristio oružje SAD za ciljeve izvan zone sukoba

Ukrajina je već koristila oružje koje su isporučile Sjedinjene Države za napad na ciljeve izvan "zone sukoba" i protiv civilne infrastrukture izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. 

Šef ruske diplomatije, u razgovoru za državnu TV, nije potkerepio dokazima iznete tvrdnje.

Nemačka najavila novi paket vojne pomoći Ukrajini

Nemačka vlada najavila je novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji između ostalog uključuje 8.500 artiljerijskih granata kalibra 155 milimetara i 10 borbenih tenkova Leopard 1 F5, koje je obezbedila zajedno sa Danskom, saopštilo je nemačko savezno ministarstvo odbrane.

Prema informacijama na sajtu Ministarstva, paket pomoći uključuje i jedno oklopno vozilo za spasavanje Bergepanzer 2 sa rezervnim delovima, jedan tenk za mostove BABER sa rezervnim delovima, jedno oklopno inženjersko vozilo DACHS, 16 cisterna Zetros i četiri tenka za deminiranje VISENT 1, preneo je Interfaks Ukrajina. 

Pomoć sadrži i 34 izviđačkih dronova RK-35 Heidrun, 20 dronova Vektor sa rezervnim delovima, 1,75 miliona šaržera municije za puške, 111 pušaka CR308, 80 preciznih pušaka HLR 338, 540 pušaka MK 556, 20  pušaka MG3 za tenkove Leopard, borbena vozila pešadije MARDER i inženjerska vozila.

 

Uzbuna na celoj teritoriji Ukrajine

Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je na celoj teritoriji Ukrajine, podaci su ukrajinskog Ministarstva za digitalnu trnasformaciju.

Prvo su se sirene oglasile u Kijevu oko 13.25 po lokalnom vremenu, zatim se uzbuna proširila na celokupnu ukrajinsku teritoriju.

Ukrajinac izbegao mobilizaciju 

 

 

Dva civila poginula u ukrajinskom raketnom napadu na Krim

Dva civila poginula su sinoć u ukrajinskom raketnom napadu na Simferopoljski okrug na Krimu, izjavio je lider Krima Sergej Aksjonov.

On je napisao na Telegramu da je u napadu pogođen i jedan komercijalni objekat u blizini grada Alušte, koji je u trenutku napada bio prazan, preneo je TASS. Alušta se nalazi oko 46 kilometara južno od glavnog grada Krima, Simferopolja.

Kadirov sanja da Zelenski završi u njegovom podrumu

Sanjam da predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog stavim u svoj podrum u Čečeniji, izjavio je danas čečenski lider Ramzan Kadirov.

To je bio njegov odgovor na pitanje kakva sudbina čeka Zelenskog, objavljeno je na platformi X (Tviter) opozicionog beloruskog medija Nexta sa sedištem u Varšavi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading