Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Posade PVO sistema "Tor-M2" operativno-taktičke grupe "Vostok" pružaju zaštitu ruskim trupama na prvoj liniji odbrane. Ovi sistemi su se pokazali efikasnim u presretanju krstarećih raketa "Storm Shadow", saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

„'Storm Shadow' je veoma kompleksna meta, lansira se sa neprijateljskih aviona. Kada dobijemo upozorenje da je došlo do lansiranja, osmatramo označeni sektor, otkrivamo i uništavamo cilj. Problem sa ovom metom je što leti na malim visinama, ali se 'Tor-M2' dobro nosi sa niskoletećim ciljevima,“ prenelo je rusko Ministarstvo odbrane, pozivajući se na reči komandira posade sa pozivnim znakom "Balov".

Kako se navodi, posade ovih sistema grupe "Vostok" štite prve ešalone ruske vojske, kao i civilne objekte na južnodonjeckom pravcu.

Svaka posada suočava se sa desetinama ciljeva – dronovima različitih vrsta, "jedrećim" avio-bombama, borbenim avionima i helikopterima.

Sistem može raditi u automatskom i "ručnom" režimu, uz učešće operatera.

"Tor-M2" kontroliše određeni deo vazdušnog prostora i nezavisno otkriva sve ciljeve koje prethodno nije identifikovao sistem za raspoznavanje prijatelja i neprijatelja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading