tenkovski napad
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen, ilustracija

Ovaj stav je izneo penzionisani general francuskog vazduhoplovstva Bernar Norlin u intervjuu za francuski LCI.

- Sada je ukrajinska komanda suočena sa problemom, ne zna gde je potrebno ojačati pozicije i šta će Rusi da urade - rekao je on.

Prema generalovim rečima, ukrajinske oružane snage su sada ne samo u teškoj situaciji, već situacija postaje tragična.

Istovremeno, nije isključio da bi aktuelna ofanziva ruskih trupa ipak mogla da iznenadi.

"Ruska vojska se uspešno prilagođava"

Osim toga, Norlen je priznao da se ruska vojska uspešno prilagođava situaciji na bojnom polju. Kao rezultat toga, prilagođava svoju strategiju i taktiku što je čini fleksibilnom, rekao je on, prenosi RIA.

Ministarstvo odbrane Rusije je u utorak saopštilo da je ruska vojska napredovala dublje u odbranu ukrajinskih oružanih snaga u oblasti Harkov.

"Odbijen ruski juriš"

Sa druge strane, sinoć je Zelenski javio da je odbijen ruski juriš na Časov Jar.

Oružane snage Ukrajine odbile su ruski juriš na Časov Jar i uništile više od 20 jedinica oklopne tehnike neprijatelja, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u večernjem video obraćanju.

"Ne zaboravljamo ni na druge pravce bitaka, osim Harkova: Kramatorsk, Pokrovski, Kurakovo, južni pravci - gde god je teško, naše snage daju dostojan otpor okupatoru. Posebno se zahvaljujem momcima koji su odbili ruski napad na Časov Jar. Naši vojnici su uništili više od 20 jedinica oklopnih vozila okupatora. Bravo momci", poručio je Zelenski.

 BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading