RUSI MELJU U HARKOVSKOJ OBLASTI Stižu izveštaji o masovnim gubicima Ukrajine (MAPA)
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

Kako javlja RIA Novosti, ukrajinska vojska je u tom delu fronta u protekla 24 sata izgubila oko 150 vojnika, tenk, dva oklopna vozila, borbeno vozilo "grad", artiljerijski sistem "krab" i "Bogdana", samohodnu haubicu "gvozdika" i jedno skladište municije.

Ruska vojska je oslobodila selo Starica u Harkovksoj oblasti i nastavlja da napreduje u dubinu neprijateljske odbrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Tri sela – Izbitskoje, Starica i Bugrovatka – čine važnu liniju odbrane Oružanih snaga Ukrajine. Ako ruske trupe uspeju da ih oslobode, to će izolovati Volčansk, a ukrajinskim jedinicama u gradu će dani biti odbrojani.

Pored toga, ruska vojska je porazila ljudstvo i tehniku ukrajinske vojske kod sela Veterinarnoje i Miropolje u Harkovskoj oblasti kao i kod Loknje u Sumskoj oblasti, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Borci su u protekla 24 časa odbili četiri kontranapada ukrajinske vojske kod mesta Lipci, Tihij i Volčansk, poručuju iz Ministarstva.

Ukrajinska vojska je u ovom delu fronta izgubila oko 150 vojnika, tenk, dva borbena oklopna vozila i dva automobila, borbeno vozilo "grad", artiljerijski sistem poljske proizvodnje "krab" i ukrajinske "Bogdana", kao i samohodnu haubicu "gvozdika", ali i jedno skladište municije, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading