Rusija
Foto: AP/Ekaterina Shtukina (POOL)

U slučaju da Ukrajina upotrebi rakete dugog dometa za napade na rusku teritoriju, "sanitarna zona" bi mogla da prođe i kroz teritoriju Poljske, upozorio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

"Ako se ovo nastavi, bezbednosna zona će biti negde na granici sa Poljskom ili čak u samoj Poljskoj", napisao je Medvedev na Telegramu.

Rakete "storm šedou", koje Zapad isporučuje Kijevu, imaju domet napada od najmanje 550 kilometara, a udaljenost između Belgoroda i Kijeva je 429 kilometara, podsetio je Medvedev.

"Izgleda da moronski NATO stratezi otvoreno žele da se pod kontrolom Rusije nađe gotovo cela Ukrajina. Zato banderovcima u vladi daju oružje sve većeg dometa", zaključio je Medvedev i pozvao zapadne lidere da "dobro proračunaju domet" udara iz oružja koje je dostavljeno Kijevu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je poručio da zarad bezbednog života građana Rusije mora da se stvori tzv. sanitarna zona, odnosno bezbednosna teritorija sa koje neprijateljska vojska ne bi mogla da nanosi udare na teritoriju Rusije.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading