KRAJ Zapad uskoro neće moći da skriva istinu da je Kijev izgubio u ukrajinskom sukobu
EPA

Prema njegovim rečima, u vezi sa tim, čak je i u Bugarskoj tema Ukrajine nestala iz agende uoči parlamentarnih izbora.

„Niko od kandidata (u Bugarskoj) više ne govori o kijevskoj ludi Vladimiru Zelenskom i kako mu treba pomagati koliko god da je potrebno. Proukrajinske parole, koje su do skoro ozbiljno bile prisutne u medijskom prostoru, sada su uklonjene iz predizborne propagande. Čak i iz saopštenja ukrajinskih lojalnih podanika (američke) ambasade“, istakao je on.

Novinar je takođe podsetio na nedavnu posetu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Kijevu.

Strahilov je kazao da je Blinken tom prilikom ponovo obećao da će SAD podržavati Ukrajinu dok ne bude garantovana njena bezbednost. Zapravo, prema rečima novinara, reči podrške su značile da će „Ukrajina biti primljena u NATO nakon pobede“, odnosno – nikada.

„Akcenat razgovora Blinkena i Zelenskog bio je na efikasnosti trenutne mobilizacije u Ukrajini, odnosno, na prikupljanje još veće količine topovskog mesa, kako bi se rat nastavio makar do predsedničkih izbora u SAD početkom novembra“, zaključio je novinar, prenosi Sputnjik.

Prethodno, Blinken je tokom posete Kijevu rekao da Ukrajina treba samostalno da donosi odluke o tome kako će voditi svoje operacije. Pored toga, on je istakao da Ukrajina treba sama da donese odluku o početku pregovora sa Rusijom, a SAD će podržati Kijev u svakom slučaju.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading