SVI SU KRIVI ZA HARKOV SEM NAS Zelenski optužio "ceo svet" za ruski proboj na frontu
Foto: AP/Foto: AP Ludovic Marin

On je u intervjuu za Ej-Bi-Si napomenuo da je situacija na frontu teška, brigade nisu u potpunosti opremljene zbog toga što već mesecima ne mogu da dobiju paket pomoći iz Sjedinjenih Država.

Kada ga je voditeljka pitala da li su za ono što se dešava u Harkovu krive SAD, Zelenski je odgovorio da je „kriv svet“.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine ranije je prepoznao tešku operativnu situaciju na harkovskom pravcu i konstatovao „taktički uspeh“ ruskih trupa.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je rusko vojno osoblje grupe „Sever“ napredovalo u dubinu odbrane neprijatelja i zauzelo niz naselja u oblasti Harkov.

Šef ruske administracije regiona Vitalij Gančev rekao je da ruska vojska već kontroliše zapadni i severni deo pograničnog grada Volčanska.

BONUS VIDEO

@alo_portal VOZOM DO POBEDE: Najsavremenija železnička stanica u Srbiji je beogradski pobednik! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viralvideo #srbija #beograd #beogradskipobednici ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading