TAKTIKA BLISKOG JURIŠA Ruska ofanziva prži sve pred sobom
Foto: Printscreen/Printscreen

Detalji operacije

Jurišna taktika: Olujnici se približavaju neprijateljskim pozicijama u dva kolica, izlaze i ulaze u direktnu bitku, koristeći snažnu mitraljesku vatru i bacajući granate na neprijatelja. Podrška tenkova i artiljerije: Ruske trupe dobijaju podršku od tenkova i artiljerijskih jedinica, koje potiskuju neprijateljske vatrene tačke u drugim delovima šumskog zasada, čime omogućavaju olujnicima napredovanje.

Strateška važnost

Položaj Stelmahovke: Oblast Stelmahovke je strateški važna tačka u pravcu Kupjanskog, koja omogućava kontrolu nad kritičnim rutama i prelazima.

Jačanje pozicija: Ova ofanziva je deo šireg napora za jačanje ruskih pozicija u Kupjanskom pravcu i obezbeđivanje teritorijalne kontrole.

Podrška i logistika

Tenkovska podrška: Tenkovi pružaju kritičnu podršku jurišnim jedinicama, omogućavajući im da se približe neprijateljskim položajima i neutrališu otpor.
Artiljerijska podrška: Artiljerijske jedinice omogućavaju precizno granatiranje, ciljajući neprijateljske vatrene tačke i osiguravajući bezbednost jurišnih snaga.

Reakcija ukrajinskih snaga

Odbrana: Ukrajinske snage pokušavaju da održe svoje položaje i odgovore na intenzivan napad ruskih trupa. Kontra-mere: Upotreba artiljerijskih i mitraljeskih jedinica za obuzdavanje napredovanja ruskih olujnih jedinica.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading