Zelenski
Foto: EPA/Alo!ilustracija/M.LJ.

- Danas se fokusiramo pre svega na liniju fronta - situaciju u našim oblastima gde postoji najveći rizik od ruske ofanzive. Naše odbrambene operacije se nastavljaju u oblasti Harkova, u blizini sela Streleča, Krasne, Morohovec, Olejnikovo, Lukjanci, Gatišče i Pletenovka. To su pogranična sela. Naše trupe tamo već dva dana izvode kontranapade, braneći teritoriju Ukrajine - istakao je Zelenski u večernjem video obraćanju.

Prema njegovim rečima, situacija u regionu Donjecka posebno je napeta, posebno u pravcu Pokrovsk - Semenovka i Netajlova.

Zelenski je napomenuo da su ukrajinske snage fokusirane i na druge oblasti odbrambenih operacija, kao što su Kupjansk, Liman, Siversk, Kramatorsk. 

- Zahvalan sam svakoj našoj brigadi koja hrabro brani svoje položaje, odbija juriš, uništava okupatora. Ometanje ofanzivnih planova Rusije sada je zadatak broj jedan. Ispunjenje ovog zadatka zavisi od svakog vodnika i svakog oficira - naglasio je Zelenski, prenosi Ukrinform.

On je naveo da Rusija mora da oseti da joj "nigde u Ukrajini neće biti lako" i poručio da ukrajinske odbrambene snage jačaju pozicije, posebno u oblasti Harkova, gde je, kako je naveo, poslato još trupa. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading