Uništena termoelektrana kod Karijeva
Foto: Alo/Printscreen

Rusija je tokom cele noći lansirala krstareće i balističke rakete i bespilotne letelice Šahed (dronove kamikaze), izvestile su ukrajinske vazduhoplovne snage, a cilj je bila energetska infrastruktura.

Ministarstvo energetike Ukrajine saopštilo je da je energetska infrastruktura napadnuta u Poltavskoj, Kirovogradskoj, Zaporoškoj, Lavovskoj, Ivano-Frankovskoj i Vinjičkoj oblasti. Šteta se istražuje i već se radi na obnavljanju električne energije i kapaciteta za proizvodnju električne energije.

Obim štete trenutno nije jasan, međutim, u Poltavskoj oblasti ruski dron je udario u infrastrukturni objekat, izazvavši požar, rekao je regionalni guverner Filip Proninrekao je na Telegramu.

Stanovnici su takođe prijavili da su čuli eksplozije u Kijevu oko 5.30 po lokalnom vremenu. Vojna uprava Kijevske oblasti je takođe izvestila o eksplozijama oko Kijevske oblasti, u blizini glavnog grada.

 

 

Ruske oružane snage su izvele seriju udara u oblasti autoremontne fabrike Darnicki i u pravcu fabrike aviona Antonov u Kijevu, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajeva Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje kolege.

Snažnu detonacije i jake eksplozije u Kijevu u 5:15 i 5:30 - rekao je sagovornik agencije.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading