Zelenski
Foto: EPA/Alo!ilustracija/M.LJ.

Kako proizilazi iz ministrove izjave objavljene na sajtu vlade zemlje, Norveška je prethodno prebacila "osam tenkova 'leopard 2 A4' i pomoćna vozila".

- S obzirom na potrebu za popravkama i održavanjem doniranih materijala, Norveška je izdvojila do 150 miliona norveških kruna (13 miliona dolara) za održavanje tenkova leopard 2 A4 u servisnom centru u Poljskoj - rekao je norveški ministar odbrane, a navodi se na sajtu vlade.

Kako se napominje, Norveška učestvuje u obuci ukrajinskih deminera u Litvaniji, koja se odvija u okviru saradnje nordijskih zemalja.

Arild Gram je istakao da je norveška vojna podrška Ukrajini deo širokih međunarodnih napora saveznika i partnerskih zemalja.

- Vlada Norveške nastavlja da se angažuje u tekućem dijalogu sa saveznicima i partnerima o merama za ispunjavanje neposrednih vojnih potreba Ukrajin - ističe se.

Ranije je norveško ministarstvo odbrane saopštilo da je Norveška tokom zime u Ukrajinu prebacila vojnu opremu vrednu oko 91 milion dolara.

Kao što je navedeno, pomoć je uključivala artiljerijske granate, protivtenkovsko oružje, minolovce i podršku u održavanju tenkova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading