"GOSPODAR NEBA" Jermak: Ukrajina će dobiti dodatne sisteme Patriot
Foto: EPA/EPA-EFE/Pawel Supernak POLAND OUT

- Sigurno vam mogu reći da će biti novih Patriota i iskreno, za nas je sporedno odakle će doći, i to što pre, da bismo odbranili naše gradove, zaštitili naše ljude - naglasio je on, preneo je Unian.

Prema njegovim rečima, razgovori sa partnerima na ovu temu odvijaju se svakodnevno. Istovremeno je dodao da partneri razgovaraju ne samo sa ove dve zemlje, već i sa mnogim drugim.

On je naveo da o ovoj temi najviše pregovaraju Amerikanci, jer "to je njihovo oružje i naravno, mnogo zavisi od njih".

- Siguran sam da ćemo vrlo brzo imati dobre vesti - naglasio je Jermak.

Govoreći o odluci američkog Senata o vojnoj i finansijskoj pomoći Ukrajini, Jermak je napomenuo da će biti razvijen mehanizam za otpis kredita, pod kojim će biti obezbeđen deo ove pomoći.

- U zakonu postoji mehanizam da u roku od 60 dana naši predsednici moraju da se dogovore o proceduri za vraćanje ovih sredstava, ukrajinski tim će, u ime predsednika Ukrajine, raditi sa timom Bele kuće da precizira kako će ovaj mehanizam funkcionisati. Svi razumeju u kakvom se teškom stanju nalazi Ukrajina i mislim da ćemo naći rešenje sa našim partnerima koje bi odgovaralo Ukrajini - rekao je Jermak.

Šef kabineta ukrajinskog predsednika se nada da će zakon o američkoj pomoći Ukrajini danas potpisati predsednik SAD Džozef Bajden.

On je, istovremeno, odbio da prokomentariše tačno vreme kada bi moglo doći do prvih isporuka ovog oružja Ukrajini zato što je "rat u toku" i treba voditi računa o bezbednosti.

- To će se dogoditi ubrzo. Svi razumeju da nam je to (oružje) bilo potrebno juče - zaključio je Jermak.

@alo_portal O'Brajan: Realnost je da je srpska ekonomija dobra i sve bolja! #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #ekonomija ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading