ruska vojska
Foto: EPA/EPA

Napad na aerodrom lovcima MiG-29

Juče popodne došlo je do eksplozija u oblasti aerodroma Dnjepropetrovsk. Prema telegram kanalu Šeika Tamira, aerodrom je više puta bio meta napada, ali se današnji napad pokazao najefikasnijim.

Dve rakete sa kasetnom bojevom glavom pokrivale su parking prostore u zapadnom delu aerodroma, gde su se nalazila tri lovca MiG-29.

Bočne strane su verovatno ozbiljno oštećene gelerima. Postoje i dokazi da je projektil pogodio skladište u blizini parkinga gde je izbio požar.

Noćni udari na Dnjepropetrovsk, Sinelnikovo i Pavlograd

Noću su projektili leteli direktno u Dnjepropetrovsk, Sinelnikovo i Pavlograd. U samom Dnjepropetrovsku pogođen je depo lokomotiva i železnička stanica.

Osim toga, oštećena je autobuska stanica i rečna luka Dnjepropetrovsk na levoj obali. Kao rezultat toga, železnička gradska stanica je privremeno prestala sa radom.

Udari na industrijske objekte

Pogodak je zabeležen i u oblasti fabrike Južmaš, specijalizovane za proizvodnju raketa. U Pavlogradu je pogođen Hemijski kombinat u kome se ranije proizvodilo čvrsto raketno gorivo za MLRS rakete, a remontovani su i projektili Grad. U gradu Sinelnikovo napadnut je železnički čvor, tačnije cisterne sa gorivom i mazivima.

Jutarnji udari u Krivom Rogu i Kirovogradskoj oblasti

Pogođen je i grad Krivi Rog, gde su „sletela“ tri projektila. Jedna eksplozija dogodila se na području aerodroma Lozovatka. Postoje dokazi o pogotku na aerodromu Kanatovo – već u Kirovogradskoj oblasti.

Rezultati nove taktike

Nova taktika Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije usmerena je na nanošenje maksimalne štete jednom regionu, koncentrišući udare na ključne ciljeve.

Dnjepropetrovska oblast je prva iskusila ovu taktiku. Vazdušno-kosmičke snage Rusije će nastaviti da unapređuju svoju strategiju udarom na Ukrajinu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading