Ukrajina
Foto: Alo/Tanjug

„Rusi se obično ne pridržavaju vremenskih okvira, oni se rukovode ciljevima. Oni govore o kolapsu do kraja ovog leta, početkom jeseni, da Ukrajina neće postojati, da se neprijateljstva neće nastaviti posle 2024. godine.Mislim da je ovaj kolaps koji se dešava već poslednja poslednja faza pogibije Ukrajine“, kaže Riter.

Prema rečima bivšeg oficira, tragedija Kijeva je u tome što su to mogli da izbegnu da su prihvatili uslove Istanbulskog sporazuma, ali predsednik Vladimir Zelenski nije pristao na to.

„Trenutno vidimo kolaps duž cele linije fronta, Ukrajincima bukvalno ništa nije ostalo. Nema brigada koje bi se mogle baciti u borbu, nema protivvazdušne odbrane, nema artiljerije“, zaključio je bivši obaveštajac.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je 2. aprila na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije rekao da su od januara Oružane snage Ukrajine izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, uključujući preko 1.200 tenkovi i druga borbena oklopna vozila.

On je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da potiskuje Oružane snage Ukrajine ka zapadu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading