RUSI NA KORAK DO KLJUČNOG GRADA! Prišli na svega 3 kilometra, drhti Ukrajina
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

Oni ističu pritisak sa kojim se Kijev suočava dok se sprema da dobije 61 milijardu dolara nove američke pomoći. Posle skoro godinu i po odlaganja, Predstavnički dom Sjedinjenih Država konačno je odobrio paket pomoći na glasanju u subotu, dajući moralni podsticaj ukrajinskim snagama u defanzivi.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u nedelju da je preuzelo kontrolu nad Bohdanovkom, malim selom na liniji fronta manje od tri kilometra severoistočno od Časiv Jara. "Jedinice južne grupacije trupa potpuno su oslobodile naselje Bohdanivka", saopštilo je ministarstvo.

Časiv Jar, koji je pre sukoba imao oko 13.000 stanovnika, u velikoj je meri uništen borbama i većina stanovnika je pobegla. Kremlj je nastojao da umanji uticaj novog paketa američke pomoći, za koji je rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da će produbiti "uranjanje" Vašingtona u rat. 

"Grozničavi pokušaji koji imaju za cilj spasavanje neonacističkog režima ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog osuđeni su na neuspeh", rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. 

Pomoćnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak rekao je da će nova pomoć SAD dovesti do "deeskalacije" i "kazne" za Rusiju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading