Zelenski
Foto: Alo/Shutterstock

- Ovo se dešava kada šef države ne brine o svom narodu i prodaje svoju zemlju. Nema šta da se slavi - napisao je Poljanski na društvenoj mreži Iks, komentarišući objavu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, koji se obradovao odluci Predstavničkog doma SAD, koji je na vanrednoj sednici u subotu usvojio predlog zakona o dodeli skoro 61 milijarde dolara Ukrajini.

Nazvavši Ukrajinu antiruskom „privatnom vojnom kompanijom“, diplomata je rekao da će ona „funkcionisati još malo, u njihovim džepovima završiće više novca, više oružja će biti ukradeno, a desetine hiljada Ukrajinaca će otići u klanicu“.

- Ali neslavni kraj kijevskog režima je neizbežan, bez obzira na ovaj novi paket (pomoći) i sve uzaludne napore njihovih pristalica u SAD i NATO-u - naglasio je on.

EPA

 

Predlozi zakona o pružanju vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, konfiskovanju zamrznute imovine Rusije za njihovu faktičku predaju Kijevu, kao i uvođenju dodatnih sankcija Kini odobreni su 20. aprila u Predstavničkom domu SAD.

Obim paketa je 95 milijardi dolara i uključuje, između ostalog, 60 milijardi dolara za Ukrajinu, 26 milijardi dolara za Izrael i humanitarnu pomoć civilima u zonama sukoba, uključujući i Pojas Gaze.

Sada predloge zakona mora da odobri američki Senat, a njihovo razmatranje počeće 23. aprila.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading