"OVAJ GRAD MORA DA PADNE DO 9. MAJA!" Putin naredio, ruska vojska u ofanzivnoj akciji
Foto: EPA/Alo Ilustracija/EPA

Prethodno je Sirski je priznao da se situacija na istočnom frontu Ukrajine "značajno pogoršala poslednjih dana" jer je Rusija intenzivirala ofanzivne akcije na istoku od prošlomesečnih predsedničkih izbora, prenosi "Jutarnji list".

Ruske trupe fokusiraju svoje napore na proboj zapadno od okupiranog Bahmuta, rekao je Sirski.

 

 

Kako je obrazložio, Rusi pokušavaju da dođu do kanala Siverski Donec, veštačkog plovnog puta južno od reke po kojoj je dobio ime, i zauzmu Časiv Jar, kako bi napredovali dalje prema širem području Kramatorska.

Neprijateljske planove ometa herojska odbrana naših brigada, koje su se doslovno ukopale u zemlju i zadržavaju svakodnevne napade neprijatelja - rekao je Sirski.

 

 

Kako je objavio ruske trupe su iskoristile brojčanu nadmoć i druge motivacione metode, uključujući pogubljenja i odvojene grupe pešadije, da napreduju do predgrađa Časiv Jara, ali smo ih uništili uz pomoć kamikaza,dronova i artiljerijske vatre. Kako bismo mogli odlučno da odgovorimo na njihove akcije i ojačamo odbranu, preduzeli smo mere za jačanje brigada municijom, bespilotnim letelicama i elektroničkim ratovanjem - naglasio je Sirski.

Glavni zaključak nakon njegovog dvodnevnog boravka na frontu, kako je rekao, je potreba poboljšanja kvalitete obuke, uključujući moralnu i psihološku komponentu, te povećanje broja modernih bespilotnih sistema za razne namene.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading