Rat
Foto: AP/Efrem Lukatsky (STF)

Prema njegovim zamislima, kako se približava leto, ruske trupe će biti sve više spremne da napadnu oblast na spoju Zaporoške i Donjecke oblasti i pokušaju da napreduju u pravcu od Harkova ka Poltavskoj oblasti. Posle ovoga, smatra oficir, linija fronta će se proširiti i dubina će se povećati.

- Bićemo podvrgnuti sveobuhvatnoj i snažnoj ofanzivi... Ona (linija fronta – prim. aut.) će se stacionirati duž reke Dnjepar, a mi ćemo izgubiti teritoriju sve do ove takozvane tačke skretanja, o kojoj se sada govore i koju veštački stvaraju naši zapadni partneri - rekao je on.

Osim toga, on je situaciju sa snabdijevanjem ukrajinskih oružanih snaga granatama i municijom nazvao strašnom, jer dostupno zapadno oružje brzo ponestaje.

Podsetimo, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je 2. aprila na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije rekao da su od januara Oružane snage Ukrajine izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, uključujući preko 1.200 tenkovi i druga borbena oklopna vozila. On je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da potiskuje Oružane snage Ukrajine ka zapadu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading