Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva/Alo/Privatna arhiva

Na svim pravcima u Donjeckoj Narodnoj Republici došlo je do preokreta u korist ruskih snaga, to potvrđuju razmere svakodnevnog napredovanja trupa, rekao je za savetnik šefa DNR Igor Kimakovski.

"Mnogo naše oružje je superiornije od neprijateljskog. Zato sam optimista i danas mogu da kažem da je to prekretnica u korist Rusije na donjeckom delu fronta. To se vidi u očima naših momaka koji već čekaju da se vratimo na ustavne granice Donjecke Narodne Republike", rekao je Kimakovski.

Svoju izjavu potkrepio je izveštajima sa fronta ali i informacijama koje dobija od svog sina koji se na lazi na prvim linijama.

Kako je ranije objasnio, ruske trupe ostvaruju značajne napretke kod Marjinke u Donjeckoj Narodnoj Republici, što im otvara operativni prostor u nekoliko pravaca odjednom.

Ruske snage pritiskaju neprijatelja na svim pravcima, uključujući Ugljedar, Krasnogorovku i okolinu Avdejevke, Artjomovska (Bahmut) i Časovog Jara, dodao je Kimakovski.

Ruska vojska je u poslednje vreme postigla značajan uspeh na donjeckom pravcu. Konkretno, 23. marta je preuzela kontrolu nad selom Krasnoje, što je omogućilo potiskivanje ukrajinskih oružanih snaga od Artjomovska i stvorilo pretnju za ukrajinsku grupu koja se nalazi u oblasti Kreščejevke. Zauzimanje sela Krasnoje pojednostavljuje i napredovanje do Časovog Jara, važnog grada u ovom delu fronta.

U samom Časovom Jaru, kako je objasnio savetnik lidera DNR Jan Gagin, neprijatelj je izgradio ozbiljno utvrđenje, ruske snage su ušle u predgrađe i pažljivo i postepeno napreduju, glavni zadatak je zaštita ljudstva.

Prema rečima Gagina, svi putevi snabdevanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine u Časovom Jaru će uskoro biti na nišanu ruske vojske koja će moći da naruši neprijateljsku logistiku.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading