Vladimir Zelenski
Foto: EPA/EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

Prethodni pokušaj Ukrajine da porazi Rusiju na bojnom polju bio je potpuna katastrofa i Kijev ne bi trebalo da očekuje ništa drugačije sledeći put, rekao je novinarima u četvrtak visoki zvaničnik ruskog Ministarstva odbrane.

U ekskluzivnom intervjuu koji je ranije ove nedelje objavio nemački list Bild, Zelenski je otkrio da Ukrajina ima „plan za kontraofanzivu“, ali da će joj trebati više oružja i zaliha od svojih zapadnih pristalica.

„Podsećam da je sprovođenje prethodnog plana protivofanzive 2023. godine, koji je glavnokomandujući Zelenski delikatno nazvao 'neuspešnim', rezultiralo smrću i teškim ranjavanjem više od 166.000 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, kao i gubitak 789 tenkova, 2.400 drugih oklopnih vozila i 132 aviona“, rekao je zvaničnik MO.

Pošto Ukrajinci nisu voljni da se jave kao dobrovoljci za „ludilo Zelenskog“, Kijev je ažurirao svoja pravila mobilizacije kako bi regrutovao „novo topovsko meso“, dodao je zvaničnik.

Međutim, ukrajinski lider očigledno očekuje da će Zapad naoružati i opremiti stotine hiljada novomobilisanih vojnika, pošto je i sama Ukrajina odavno ostala bez naoružanja, opreme, pa čak i municije, istakao je zvaničnik.

U međuvremenu, sopstveni arsenal Zapada je ogoljen, a SAD i njihovi saveznici već „svlače svoje trupe gole“ da bi snabdevali Ukrajinu.

(RT)

BONUS VIDEO

 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading