RAZBIJEN RUSKI KONVOJ Bolan poraz su im naneli (VIDEO)
Printscreen

"Vojnici 12. Azovske brigade i 95. Vazdušno-jurišne brigade razbili su neprijateljski konvoj kod sela Terni", saopštila je brigada Azov na Telegramu.

Ruske snage su izgubile 11 komada opreme, a ukrajinska brigada je zauzela tenk T-72B2M, tvrde oni.

Uz sve, priložili su i video. To je značajna poruka ruskim vojnicima sada čuvene brigade Azov, uoči velike ofanzive Vladimira Putina, koja se očekuje početkom maja.

"Ukrajinske snage napale su oklopnu kolonu u blizini ukrajinskih položaja u blizini istočnog grada Kremina, koji kontroliše Rusija," napisali su dalje u saopštenju za javnost brigade Azov, koja je sada deo ukrajinske Nacionalne garde.

U akciji je poginulo ukupno 50 ruskih boraca, a na snimku se vidi kako ukrajinski dronovi kamikaze idu ka koloni oklopnih vozila, dok dronovi u vazduhu beleže eksplozije duž konvoja. U poslednjem kadru se vidi tenk za koji stručnjaci tvrde da je pomenuti ruski T-72B2M.

 

 

Podsetimo, brigada Azov je postala globalno poznata zahvaljujući dugogodišnjoj odbrani Mariupolja, a nastala je od bataljona Azov, koji ima jasne korene u krajnje desničarskoj ideologiji i ultranacionalizmu.

Američki novinari nisu mogli da provere tvrdnje Brigade Azov, kao ni autentičnost snimaka koje su objavili. Ministarstvo odbrane Rusije odbilo je da komentariše.

Ukrajinska vojska piše da su njene snage u subotu "odbile" sedam ruskih napada oko Ternija.

Inače, ruske snage polako napreduju na zapad ka selu Terni, a američki istraživački centar, Institut za proučavanje rata (ISV), nedavno je procenio da su moskovske trupe udaljene oko 700 metara od sela.

Ukrajinska vojska je sada objavila da su njene snage u subotu "odbile" sedam ruskih napada oko Ternija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading