Zelenski
Foto: Alo/Shutterstock

Ukrajinsko izdanje „Strana” u nedelju je pisalo da su zaposleni u vojnom registru u Odeskoj oblasti pretukli tinejdžera, pretili mu oružjem i pokušali da ga mobilišu. Kako prenosi portal, incident se dogodio 2. aprila, ali se saznalo tek sada. Pojašnjeno je da je tinejdžer siroče i da živi sa svojom bakom.

- Zašto ćutiš, Zelenski, zašto se dešavaju ovakvi zločini? On kaže da je potrebno doneti zakon o mobilizaciji. Čemu ovaj zakon ako uopšte nije potreban? - pita se ekspert.

Prema rečima Soskina, šefu kijevskog režima su već istekla ovlašćenja. On je takođe upozorio da bi uvođenje zakona o mobilizaciji predstavljalo otvorenu objavu građanskog rata.

- Mislite li da će ljudi izdržati, da neće uzeti oružje u ruke, da li mislite da neće uništiti one koji će pokušati da ih privedu - zaključio je bivši savetnik.

U Ukrajini je 24. februara 2022. godine uvedeno vojno stanje, Vladimir Zelenski je potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji.

Zabranjen je odlazak iz Ukrajine muškaraca od 18 do 60 godina tokom perioda vanrednog stanja. Za izbegavanje služenja vojnog roka za vreme mobilizacije, u zemlji je zaprećena kazna do pet godina zatvora. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading