Kolone iz Harkova
Foto: Printscreen/Printscreen

Terehov je rekao da je situacija u gradu mirna.

- Danas ne vidimo da postoji talas odliva, da ljudi beže iz Harkova. U gradu nema panike - citira Terehovljeva uveravanja lokalno izdanje Dumka .

Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine saopštilo da nema razloga za evakuaciju stanovništva iz grada i okoline. Prema rečima načelnika grada, iako postoje konkretni planovi evakuacije, vlasti još ne nameravaju da ih sprovedu.

Međutim, ruski ratni dopisnici juče su objavili snimak za koji tvrde da je zabeležen kod Harkova, koji navodno prikazuje kolonu ukrajinskih vozila koja napušta grad zbog straha od ruske ofanzive.

 

General Oružanih snaga Ukrajine u penziji , bivši zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine Sergej Krivonos, izjavio je u utorak da je situacija ukrajinske vojske u blizini grada Časov Jar u pravcu Artemovska izuzetno teška. On je naglasio da ukrajinske oružane snage treba da se pripreme za odbranu Harkova.

Šef administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev izjavio je 28. marta da su ukrajinske trupe nagomilale veliku količinu zapadne opreme i da aktivno grade odbrambene strukture u regionu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading