Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

 "Neprijatelj je napao kritičnu infrastrukturu u regionu. Glavna meta neprijatelja su naši ljudi i vitalna mesta za stanovništvo“, napisao je guverner Dnjepropetrovske oblasti Serhij Lisak na Telegramu.

Lisak nije precizirao o kakvom se napadu radi, ali su komentatori Telegrama izvestili o korišćenim projektilima i eksplozijama u tom području. Navodi se i prekid u snabdevanju strujom i vodom.

Rojters nije mogao nezavisno da proveri izveštaje iz tog područja.

Ruske snage su poslednjih nedelja izvele napade velikih razmera na objekte energetske infrastrukture, uključujući masivni napad 22. marta koji je Kijev opisao kao najveći takav napad od invazije moskovskih snaga u februaru 2022. godine, prenosi Rojters.

Operativna komanda poljskih oružanih snaga saopštila je da su poljski i saveznički avioni aktivirani u petak rano nakon što je Rusija pokrenula raketne napade na Ukrajinu.

„Poljski i saveznički avioni lete u poljskom vazdušnom prostoru, što može dovesti do povećanja nivoa buke, posebno u jugoistočnom delu zemlje“, objavila je komanda na društvenoj platformi Iks (X).

Jugoistočni deo Poljske graniči se sa Ukrajinom, napominje Rojters.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading