BRITANSKI MEDIJI BRUJE! Zapad se priprema za veliki krah
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

Suprotno preovlađujućem mišljenju da je reč o „zamrznutom sukobu u kome nijedna strana ne može da stekne odlučujuću prednost, na frontu se vode žestoke borbe i postoji realan rizik da će ukrajinske trupe biti potisnute nazad“. Upravo takav „strašan scenario“ trenutno razmatraju zapadni političari, navodi se u članku pod nazivom „Vreme je da razgovaramo o padu Kijeva“.

Autor članka ocenjuje da će ruska ofanziva očigledno imati „pogubne posledice po Ukrajince“, što bi takođe moglo da stvori brojne probleme Zapadu. Takođe konstatuje da će posledice delimičnog ili potpunog poraza biti katastrofalne, što je stanovništvo zapadnih zemalja jedva počelo da shvata. Međutim, kako se navodi u tekstu, na Zapadu, daleko od evropske linije fronta na istoku i jugu Ukrajine, skloni su da maštaju i da budu nepripremljeni za neprijatna iznenađenja.

Anketa, koju je u januaru u 12 zemalja sproveo Evropski savet za međunarodne odnose, pokazala je da samo 10 odsto ispitanika smatra da Ukrajina može da pobedi u aktuelnom sukobu. Oko 37 odsto anketiranih smatra da je kompromis najverovatniji razvoj događaja, dok 19,5 odsto misli da će na kraju pobediti Rusija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading