Ukrajina
Foto: AP/Foto:AP

"Ruska vojska je gađala stambene četvrti naseljenih mesta, pri čemu su oštećene dve višespratnice i 10 privatnih kuća. Usled ruskog udara dve osobe su poginule, još 4 su povređene“, naveo je Prokudin na Telegramu.

Pogoci su zabeleženi i u lučkoj infrastrukturi, objektima kritične infrastrukture, tržnom centru, privrednim objektima i automobilima, dodao je on.

Prema njegovim rečima, neprijatelj je granatirao naselje Dudčani, Novovoroncovku, Mihajlovku, Odradokamjanku, Gavrilovku, Veselu, Zolotu Balku, Kačkarovku, Antonovku, Stanislav, Dnjeprovske, Jantarne, Bilozerku, Veletenske, Kizomis, Beregovo i grad Herson 

 

Oboreni dronovi

Snage PVO su tokom noći uništile 26 od 28 jurišnih dronova koje je Rusija koristila za napad na Ukrajinu, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine na Telegramu.

„U noći 28. marta, neprijatelj je izveo raketno-vazdušni udar na Ukrajinu koristeći tri krstareće rakete H-22 i jednu protivradarsku raketu H-31P (iz pravca Crnog mora), protivvazdušnu vođenu raketu S-300 (iz pravca Donjecka) i 28 jurišnih bespilotnih letelica tipa „Šahed-136/131“ (iz Kurske oblasti i sa Krim)“, navodi se u saopštenju i dodaje da je uništeno 26 jurišnih bespilotnih letelica tipa „Šahed-136/131“ u Odeskoj, Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj i Zaporoškoj oblasti.

Kako prenosi Ukrinform, ruske snage su tokom noći dronovima "šahed" napale Zaporožje, a u napadu su povređene dve ženske osobe.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading